Jelení řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a na rozehřátém sádle zprudka po obou stranách opečeme. Vyjmeme a na tuku po opékání osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhaný celer. Přidáme bobkový list, pepř, jalovec a opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme dalším vývarem a občas obrátíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, chvíli osmahneme a za stálého míchání ředíme pivem. Povaříme, a když je omáčka dostatečně hustá, prohřejeme v ní maso.
Suroviny pro přípravu:
- 4 jelení řízky
- sůl
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 1 menšího celeru
- 1 bobkový list
- 5 zrnek pepře
- 5 zrnek jalovce
- vývar z masoxu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l světlého piva