Pokud si plánujete zajistit přepravu vlastními silami …
… dobře měřte, aby se vám vešel gril do auta
Gril G55
Nejpoužívanější gril, určený především k opékání selat, jehněčího, krůtího masa. Gril je vybaven nosnou jehlou s dvěma vidlicemi napojenou na elektrický motor s převodovkou (230V).
Palivem určeným pro tento gril je dřevo. U tohoto grilu se topí z boku, kdy opékané/grilované maso nepřichází do přímého kontaktu s plameny a odkapávající tuk je odváděn odtokovým kanálkem mimo ohniště. Maso je pak snadno nespálí, ale přitom je pečené do měkka a uvnitř šťavnaté. Topeniště je vybavené regulátorem primárního vzduchu, takže intenzitu hoření/ rychlost pečení je možné bez problémů regulovat
K přepravě tohoto grilu je potřeba vlek nebo dodávka.
Plynový gril
Gril s připojením k propanbutanové bombě. Jeho výhodou je okamžitá, plynulá regulace výkonu a možnost použití i v uzavřených prostorách. Součástí grilu je nosná jehla s dvěma vidlicemi napojená na elektrický pohon (230V).