Odblaněné a očištěné maso osolíme a protýkáme na nudličky nakrájenou slaninou. Na másle a na zbytku roztavené slaniny lehce osmahneme nakrájenou cibuli a celer, přidáme koření a maso. Za častého podlévání a polévání upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zredukujeme. Zredukovanou šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, vínem a provaříme. Ochutíme citrónovou šťávou a podle chuti přisladíme. Hotovou omáčku přecedíme.
Suroviny pro přípravu:
- 500g srnčí kýty
- sůl
- 40g slaniny
- 40g másla
- 1 cibule
- 1 celer
- 3 celé pepře
- 2 nová koření
- jalovec
- tymián
- kousek bobkového listu
- citrónová kůra a šťáva
- 1/16 l červeného vína
- 1 lžička hladké mouky
- cukr