Sele, od nás je naložené ve speciálním láku, napíchnuté na grilovací tyči a zabalené v alobalu. Takto předpřipravené sele se už nemusí dosolovat či jinak upravovat, takže je vše připraveno přímo ke grilování.
Při použití našich krytých grilů je celý proces časově nenáročný a zároveň nejste při grilování závislí na rozmarech počasí. Grilování selete o váze 20-35 kg trvá asi 3-4 hodiny a k zátopu se spotřebují 2-3 kolečka suchého dřeva.
Nejprve topíme zprudka a sele zabalené v alobalu pečeme 2,5-3 hodiny. Potom sundáme alobal a sele potřeme marinádou, kterou k masu také dodáváme. Jedná se o směs koření oleje a piva. Sele na povrchu nařízneme a dopečeme kůži. Když kůže zezlátne, odřízneme ji bez podkožního tuku a ještě teplou zkonzumujeme. Případný přebytečný tuk sejmeme. Maso opět potřeme marinádou a dopékáme.
Přejeme dobrou chuť.